1

Prijava

Vabila

ni dogodkov

Bodite obveščeni

Z registracijo na našem portalu boste vključeni tudi v sistem obveščanja o aktivnostih našega društva!

Preko elektronske pošte Vam bodo posredovana aktualna vabila na pohode in izlete...

Vaš elektronski naslov za prejemanje obvestil:

Delivered by FeedBurner

 

Vabila

PEŠ NA MORJE 2016

A si si kdaj zaželel, da bi bil med tistimi, ki so že šli peš na morje. No zdaj imaš priložnost, da to storiš tudi ti. In to kar na Kvarner v Novi Vinodolski, vmes pa še doživiš čare pohodništva po neokrnjenih Kočevskih gozdovih, se osvežiiš v Kolpi ter vidiš njen izvir, prečiš Gorski Kotar po stezicah in poteh, kjer sicer verjetno nikoli ne bi hodil, na koncu pa se osvežiš v morju. Pripravil sem zagotovo nepozaben izlet za štiri dni v času dopustov. Na pot se bomo odpravili izpred kavarne Studenec na Igu v petek 12. avgusta ob sedmih zjutraj. Šli bomo mimo Zapotoka v Rob, nadaljevali po manjših vasicah do Sodražice,se oskrbeli v trgovini, zatem pa se povzpeli do doma na Travni gori, kjer bomo prespali. Drugi dan bomo skoraj ves dan hodili po Kočevskih gozdovih čez Jelenov žleb in Glažuto, se spustili do Kolpe in Osilnice, kjer bomo prespali. Tretji dan v nedeljo bomo prestopili na Hrvaško, šli ob Kolpi do njenega izvira, nato po samotnih vasicah proti jugu mimo Lokvarskega jezera do Fužin. Zadnji pohodniški dan  bomo šli skozi Lič in se preko gorskega grebena spustili v Bribir in naprej v Novi Vinodolski, kjer se bomo osvežili v morju. In na cilju boš lahko rekel, da je bila to ena boljših odločitev v življenju. Tako bom na praznik v ponedeljek 15. avgusta, zaključil z vodenjem, saj od tam vsak dan odpelje avtobus proti Ljubljani ob 17. uri. Če bi kdo želel podaljšati dopustovanje  bo moral za to sam poskrbeti.

Sled predvidene poti je lepo vidna na  priloženemu Googlevem zemljvidu, 3D zemljevid z končnico .kmz pa le če imate naložen Google Earth. Hodili bomo v vsakem, tudi če bo muhasto vreme. Hoja bo prilagojena tako dolgi turi, udeleženci se mi bodo morali, kot vodji pohoda podrediti glede vstajanja, poti in na splošno časovnega plana.

  • Prvi dan IG-DOM NA TRAVNI GORI 33 km, dobrih 1000 m vzpona
  • Drugi dan DOM NA TRAVNI GORI-OSILNICA 33 km,  600m vzpona
  • Tretji dan OSILNICA-FUŽINE 37 km  800m vzpona
  • Četrti dan FUŽINE-NOVI VINODOLSKI 31 km  300m vzpona

Nahrbtnik naj bo le do 10 % tvoje teže. Vsebujenaj najnujnejšo pohodno in zaščitno obleko (če vzamemo pelerino ali dežnik se bomo pred odhodom odločili, odvisno od vremenske napovedi). Spalna vreča je obvezna. Ne pozabi vzeti stvari katere potrebuješ za osebno higieno, za zdravstveno oskrbo (obliže proti žuljem, mogoče sprostilno kremo za noge, osebna zdravila…), OSEBNO ali POTNI LIST in ZDRAVSTVENO IZKAZNICO.

Hrana: vsak dan bo možnost vsaj enega toplega obroka (enolončnica).  Prvi dan bo to na Travni gori pozno popoldne, zato vzemi sendvič ali dva in za zlato rezervo kakšno energetsko ploščico, suho sadje, košček čokolade. Za drugi in tretji dan dan bomo nabavili v trgovini v Sodražici in zadnji dan v trgovini na Fužinah.  Glede oskrbe z pitno vodo bom udeležence sproti seznanjal na oskrbovalni točki čez koliko časa naprej bo možno dobiti pitno vodo. Vsak dan se bo možno ob koncu dneva umiti.

Stroške bo poravnal vsak sam sproti.

Vse, ki vas ta pot zanima in ste se zanjo odločili, prosim, da potrdite prijavo čim prej na pdkrim@gmail.com, ali 051/369213, saj je število pohodnikov omejeno, tudi zaradi prenočišč.

Janko Purkat vodnik PZSShare on Myspace

Powered by Joomla!®. Designed by: free website hosting dot-ORG reseller Valid XHTML and CSS.