1

Prijava

Vabila

ni dogodkov

Bodite obveščeni

Z registracijo na našem portalu boste vključeni tudi v sistem obveščanja o aktivnostih našega društva!

Preko elektronske pošte Vam bodo posredovana aktualna vabila na pohode in izlete...

Vaš elektronski naslov za prejemanje obvestil:

Delivered by FeedBurner

 

Vabila

VABILO NA DRUŽINSKI IZLET NA RAŠICO (Vrh Staneta Kosca) (641 m)

Vabimo vse mlade družine in tiste, ki ste mladi po srcu, da se nam v nedeljo, 11. junija 2017, pridružite na družinskem izletu na Rašico. Tura je lahka in namenjena predvsem družinam z otroki ter starejšim. Vljudno vabljeni vsi.

 

Kdaj:                             nedelja, 11. junij 2017, točno ob 8:30

Zborno mesto:               avtobusna postaja na Rudniku (obračališče pred avtocesto)

Povratek proti domu:      med 13:00 in 15:00 uro

Vodnik:                         Barbara S. Podlesnik

 

Pot:                              položna pot

Zahtevnost:                   lahka označena pot

Primernost:                   primerna za vse starosti

Cilj:                              Rašica (Vrh Staneta Kosca) (641 m)

Vzpon:                         375 m

Spust:                          375 m

Okvirni čas hoje:          1 ura in 30 minut v eno smer

 

Način prevoza: lasten prevoz

Oprema: športna obutev (priporočamo lahke gojzarje), dolge hlače, sredstva za odganjanje klopov, obvezen prigrizek in pijača za najmlajše, za ostale pa vsaj pijača za na pot (planinski dom na vrhu bo odprt)

 

Prijave:  Prijave so obvezne, in sicer se lahko prijavite preko klica na telefonsko številko 031-395-012 ali preko spletne pošte na naslov david.pecnik@gmail.com. Prijavite se lahko najkasneje do sobote, 10. junija 2017, do 20:00 ure.

Cena:      brezplačno

 

Podroben opis izleta:

 

Dostop do izhodišča:

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Ljubljana - Šmartno, mi pa cesti sledimo do omenjenega naselja, kjer zavijemo desno na cesto, ki vodi proti Vodicam. Naprej se peljemo proti Vodicam, mi pa v prvem križišču za nadvozom preko avtoceste zavijemo desno, kjer po 100 m vožnje prispemo do ribogojnice Povodje. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest, lahko pa primerno mesto najdemo nekje v bližini.

 

 

 

Opis poti:

Ob ribogojnici opazimo oznake za Vrh Staneta Kosca, ki nas usmerijo levo na asfaltno cesto, po kateri se sprehodimo do tamkajšnjih hiš. Naprej preko mostu prečimo potok, nato pa nadaljujemo po cesti, ki je s prometnim znakom zaprta za javni promet. Po cesti nadaljujemo še približno 100 m, nato pa nas markacije usmerijo desno na kolovoz, ki se prične zložno vzpenjati. Ko stopimo v gozd, pa nas markacije s kolovoza usmerijo desno na pešpot, ki se prečno vzpne skozi gozd. Malo višje pot zavije v levo ter se prične strmeje vzpenjati. Ker ima pot naprej kar nekaj manjših razpotij, pazljivo sledimo markacijam, da ne zaidemo s prave poti. Višje nas pot pripelje pod strma pobočja Malega vrha, katera pa obidemo po desni strani. Po nekaj minutah nadaljnje hoje se pot položi in nas pripelje na makadamsko cesto. Ko stopimo na cesto, ji sledimo v smeri Vrha Staneta Kosca, mi pa po njej z nekaj krajšimi vzponi in spusti hodimo kar nekaj časa. Nekoliko višje pridemo na križišče enakovrednih cest, mi pa nadaljujemo desno po markirani cesti, po kateri hitro prispemo do naslednjega križišča, kjer se nam z desne priključi pot z vasi Rašica. Tu nadaljujemo naravnost po markirani pešpoti (lahko tudi levo po cesti), ki se naprej zmerno do občasno strmo vzpenja skozi gozd. Pot se višje vrne na cesto in nas v nekaj 10 korakih pripelje do planinskega doma. Od doma nadaljujemo po zložni poti v smeri razglednega stolpa, le tega pa dosežemo po minuti nadaljnje hoje. Za lep razgled pa se je vredno povzpeti še na 17 m visok razgledni stolp.

 

Lep planinski pozdrav!

David Pečnik,

načelnik Mladinskega odseka PD KrimShare on Myspace

Powered by Joomla!®. Designed by: free website hosting dot-ORG reseller Valid XHTML and CSS.